Inför resan

Valuta

Vi tror det lönar sig bäst att växla valutan innan vi åker. Tänk på att ta med lite Euro på ned- och hemresan (mynt till toaletterna) då vi gör uppehåll för tankning. Tänk på att bankerna är stängda då vi kommer fram. Med de flesta korten kan man dock ta ut pengar i bankomat. Även om hotellet i sin reklam säger att man tar kort, så är det inte populärt. Betala därför om möjligt med euro. Man betalar en gång/dag, det du köpt under dagen noteras med ditt rumsnummer på ett ölunderlägg som sedan redovisas för betalning innan man går och lägger sig.
Kom ihåg att du måste ha pengar till liftkort (ca 265€ för 6-dagars/vuxen SalzburgSuperSkicard) på söndagen (går att betala med kort).

Måste

Du måste ha Pass! Pass måste även visas vid köp av liftkort för de som måste verifiera sin ålder såsom ungdomar, barn och seniorer.

Bra att ha

 

  • Liten väska med toalettartiklar, lättillgänglig i bussen. Bussen är utrustad med toalett.
  • Matsäck att äta under resan ner till Österrike. (Matsäck till hemvägen får vi från hotellet.)
  • Plastkortet från Försäkringskassan (European Health Insurance Card) att man är sjukförsäkrad i Sverige, om man skulle bli sjuk eller råka ut för någon olycka.
  • Försäkringsbevis från hemförsäkringen.

 

Packning

Bussen är inte fullsatt men vi har ändå en släpvagn för gods. Vi föreslår en resväska, en pjäxväska samt ett par skidor per person. I pjäxväskan kan man även packa en hel del skidkläder. Därutöver något mindre handbagage att ha inne i bussen. Försök att begränsa till den mest nödvändiga. Handbagaget placeras ofta på golvet i bussen. Det kan innebära att värme och ventilation inte fungerar som det ska.

Placering i bussen

För att undvika irritation och förvirring när vi ska placera oss i bussen, har vi sedan många år tillbaka gjort en placeringslista. Denna bygger på att de som har åkt flest gånger får välja först. Därefter placerar vi de övriga efter bästa förmåga. Bussplaceringen dyker upp här på hemsidan under anmälda och den distribueras via e-post.

Dagsresor

Första dagarna går bussen till Saalbach/Hinterglemm och eventuellt till Leogang. Sedan åker vi till Maria Alm och Kitzbühel. På fredagen, hemresedagen, åker vi i Lofer. Chaufförerna måste vila den dagen. För dom som önskar finns möjlighet att åka hela veckan eller valfria dagar i Lofer. I Lofer sker transporten med den lokala skidbussen, som passerar utanför hotellet varje morgon.

KOM IHÅG PASS, PENGAR & PLASTKORTET FRÅN FÖRSÄKRINGSKASSAN!